A collaboration along the coast of Lapland

Coastal Lapland

Intro som pratar om våra anläggningar
Hotell - Haparanda

Haparanda Stadshotell

Ett av sekelskiftets mest berömda hotell med den gamla genuina karaktären av ett stadshotell; röd plysch, kristallkronor, stuckatur. Den anrika atmosfären kombineras med effektiva och välutrustade konferenslokaler och flera restauranger, där stadskällaren med sina källarvalv utgör en passande miljö för en måltid med lokala specialiteter som ren, älg, ripa, sik, röding.

Hotell och camping - Kalix

Filipsborg

Filipsborg är ett familjeägt och familedrivet företag, baserat i Kalix i SwedishLapland. De äldsta delarna av herrgården är från 1805 och byggdes ut efter 1960 till dagens storlek och utseende. Herrgården totalrenoverades under 1984-1986 och har sedan dess underhållits kontinuerligt. Herrgården representerar en tidsålder och stil från träpatronernas tid i under andra halvan av 1800-talet.

Hotell, Stugor och Camping

Kukkolaforsen

Kukkolaforsen Turist & Konferens AB är ett konferens-, upplevelse- och kunskapscentrum i den Tornedalska världen. Boendet vid den brusande forsen tillsammans med den levande bastu- och matkulturen och det anrika fisket utgör tillsammans vår själ. Här får man inre frid och kreativ inspiration.

Hotell - Kalix

Hotell Gamla Staden

Centralt belägna i Kalix där våra nyrenoverade rum har en underbar utsikt över vår vackra, ombesjungna Kalix älv! De har en pub i engelsk stil där du kan avnjuta dryck av allehanda slag. Köksmästare Veikko med Kockarna Niklas och Andreas ser till att ni får en smakupplevelse ni inte kommer glömma.

Stugor och Camping - Kalix

Nordic Lapland

Året runt anläggning under fyra helt olika säsonger med ett stort utbud av aktiviteter att sysselsätta sig med. Här finns en restaurang som erbjuder trevliga rätter med touch av Norrland i en lugn och harmonisk miljö. Tillsammans med lugnet och tystnaden är Frevisören den perfekta anläggningen för avkoppling och upplevelser.

Stugor - Kalix

Ice and Light Village

Där älven möter havet ligger samhället Kalix. Här bor du bekvämt i en modern stuga, inkapslad av ett iglooformat skal – designat för att du som gäst ska kunna ta in omgivningarna genom de stora fönstren. Från vinterns is till sommarens ljus – Välkommen till Ice & Light Village.

Stugor - Kalix

Hotell Valhall

Mitt i centrala Kalix men bara ett stenkast från den orörda Kalixälven ligger fyrstjärniga Hotell Valhall. Ett anrikt hotell som står sig väl rustat för att möta det moderna samhällets förväntningar på faciliteter, allt med en ytterst personlig service som ledord.